Univers Ballard

CCCB

Marató de films ballardians

2 Setembre, 2008

La nit del 10 de setembre al CCCB s’exhibiran atrocitats en pantalla. I és que el Centre de Cultura Contemporània se suma a La  nit en blanc de TV3 que celebra la televisió pública catalana per commemorar els seus vint-i-cinc anys. De les 20h a la 1h tothom qui ho vulgui podrà entrar gratuïtament a l’exposició J.G. Ballard. Autòpsia del nou mil•lenni, i en el mateix horari se celebrarà a l’auditori una Marató de films ballardians. Durant cinc hores es projectaran non-stop llargmetratges inspirats en l’obra literària de l’escriptor britànic a l’auditori del centre. Al Hall també es podran visionar vídeos en sintonia Ballard.
Cal destacar que Solveig Nordlund, directora de Low-Flying Aircraft presentarà personalment el seu film a l’Auditori del Centre a les 20:30, i que es podrà visionar, entre altres, The Atrocity Exhibition de Jonathan Weiss.

Llegir més

UNA VISITA GUIADA DESDE TORONTO (O MELBOURNE)

12 Agost, 2008

Por Jordi Costa

En la página web www.ballardian.com, auténtico centro neurálgico de la devoción por la obra de J.G. Ballard, el canadiense Rick McGrath, gran coleccionista de primeras ediciones del escritor, ha publicado una completa crónica de la inauguración de “J. G. Ballard: Autopsia del Nuevo Milenio” que funciona, al mismo tiempo, como posible tour virtual por la muestra.

Rick McGrath junto con el director del CCCB, Josep Ramoneda, el día de la inauguración de la exposición. Foto de Christian Mauri - El Mundo

Llegir més

J.G. Ballard no pasó desapercibido

29 Juliol, 2008

Ni la desoladora imagen de una piscina vacía, ni las casposas ciudades de vacaciones que aparecen en universo de J.G. Ballard han impedido que los medios de comunicación vieran con buenos ojos la exposición “J.G.Ballard. Autopsia del nuevo milenio”. Desde el día de la inauguración, el pasado 22 de julio, la prensa internacional, estatal y catalana ha publicado numerosos artículos sobre la muestra y buenas críticas al trabajo hecho por el comisario Jordi Costa y el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona para acercar al público la figura de un escritor de culto como J.G.Ballard.

/
 

Llegir més

Inauguració de “Ballard. L’autòpsia del nou mil·leni”

21 Juliol, 2008

Dimarts, 22 de juliol a les 19.00h s’obren les portes de l’exposició que el Centre de Cultura Contemporània dedica al genial escriptor britànic de ciència ficció James Graham Ballard. La mostra és un recorregut per l’univers creatiu de Ballard: els seus temes i obsessions, l’anàlisi del món contemporani que es despren de la seva obra, els referents artístics i literaris ballardians, la influència que ha tingut en múltiples disciplines culturals.

Llegir més

Estrenem blog!

21 Juliol, 2008

Benvinguts al blog de l’exposició “Ballard. Autòpsia del nou mileni”.
Des d’aquesta publicació online us mantindrem informats de totes les novetats sobre la mostra i de les activitats paral·leles programades com ara projeccions de pel·lícules o taules rodones amb experts ballardians. Llegir més