Arxius multimèdia

 • Inici
 • Arxius multimèdia

Darrers fitxers publicats

 • NOW 2009 // Les últimes hores del Sol antic. Thom Hartmann (VO En)

  Vídeo

  Conferència de Thom Hartmann, escriptor i comentarista polític, presentat per Marc Gavaldà, de la campanya RepsolMata.

  Sembla que el món s’estigui ensorrant al nostre voltant, amb canvis climàtics, l’extinció de les espècies, explosions demogràfiques i l’enverinament massiu de la Terra per l’activitat industrial, al mateix temps que estem espoliant els recursos marins i militaritzant l’espai còsmic. Però tot això no és la causa dels nostres problemes, només n’és el símptoma. La causa veritable de la crisi a la que ens enfrontem està basada en la cultura industrial contemporània, en com pensem, i és aquesta forma de pensar la que dirigeix els nostres comportaments destructius. Thom Hartmann mostra com els éssers humans ja s’han enfrontat a la fi d’altres cultures, i mentre que algunes han aconseguit canviar la seva forma de pensar (i de retruc el seu comportament), d’altres s’han extingit. Hartmann vol explorar com podem trobar una sortida a les crisis que hem creat i evolucionar cap a una cultura que realment funcioni per a tothom.

  29.7.13

  Activitat: Les últimes hores del Sol antic

  Participants: Marc Gavaldà, Thom Hartmann

  Tema: Factor Eco, Cultura Emergent

 • NOW 2009 // El decreixement com a sortida a la crisi. Serge Latouche (VO Fr trad Ca)

  Vídeo
  Serge Latouche

  Conferència a càrrec de Serge Latouche, economista i objector de creixement, sobre les sortides a l'actual crisi que el decreixement aporta.

  Durant els anys d'eufòria especulativa i financera, sovint han aparegut a la premsa titulars com: «L'economia va bé, però la gent està malament». Aquesta situació era conseqüència de les deslocalitzacions, de la destrucció de les proteccions i dels mínims socials, de l'augment de la precarietat i de l'atur. Potser es podria plantejar que, inversament, si l'economia va malament, a la gent li anirà millor. Potser aquesta és una oportunitat per al desenvolupament d'iniciatives decreixents i solidàries, treballant per evitar que la recessió esdevingui una avantcambra del caos i de l'ecofeixisme, i sigui més aviat el contrari: el començament d'una etapa vers la disminució serena i responsable.

  29.7.13

  Activitat: El decreixement com a sortida a la crisi

  Participants: Serge Latouche, Santiago Vilanova

  Tema: Factor Eco, Cultura Emergent, Nou Activisme

 • NOW 2009 // El nostre lloc en el cosmos. Jill Tarter, Jordi Portell (VO Ca & En)

  Vídeo
  Jill Tarter

  Conversa entre Jordi Isern, director de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC-CSIC), Jill Tarter, directora del Center for SETI Research al Search for Extraterrestrial Intelligence Institute (SETI) i Jordi Portell, coordinador de SETI.cat.

  La celebració de l'Any Internacional de l'Astronomia ha inspirat aquesta sessió dedicada a les ciències de l'espai que, alhora que obren noves finestres a l'univers, suggereixen un qüestionament radical del nostre lloc en el cosmos. En una conversa oberta al públic i amb la participació de Jill Tarter per videoconferència, s'analitza també el projecte principal de recerca de vida extraterrestre des d'un punt de vista rigorosament científic.

  29.7.13

  Activitat: El nostre lloc en el cosmos

  Participants: Jordi Portell, Jill Tarter, Jordi Isern

  Tema: Ciència Oberta, Nou Activisme, Ciberesfera

 • NOW març 2010: Projecte #masacritica i conferència de Philip Ball

  Vídeo

  La plataforma cultural Zzzinc presenta el projecte #masacritica, amb l'escriptor Philip Ball com a convidat. Idioma: castellà i anglès

  26.3.10

  Activitat: #masacritica

  Participants: YProductions, Zzzinc, Philip Ball, José Luis de Vicente

  Tema: Ciència Oberta, Cultura Emergent, Art Ara, Ciberesfera

 • NOW març 2010: Ricard Solé "Xarxes complexes: del genoma a Internet"

  Vídeo

  Ricard Solé, investigador i professor, parla de l'evolució de les xarxes. Conferència completa

  25.3.10

  Activitat: Xarxes complexes: del genoma a Internet

  Participants: Ricard Solé

  Tema: Ciència Oberta, Ciberesfera