Participants

Serge Latouche

(Vannes, França, 1940)

Economista

Llicenciat en Ciències Polítiques i doctor en Filosofia, es defineix com a objector del model actual de creixement econòmic, i manté que aquest model és insostenible i s'ha de frenar i decréixer.

És un dels contribuïdors històrics de La Revue du M.A.U.S.S., professor emèrit a la Facultat de Dret, Economia i Gestió Jean Monnet (Sceaux) de la Universitat de París-Sud 11, president d'honor de la Ligne d'horizon (Association des amis de François Partant) i president de l'Association des amis d'Entropia (revista d'objectors de creixement).

És autor, entre d'altres, de L'occidentalisation du monde: Essai sur la signification, la portée et les limites de l'uniformisation planétaire (‘L'occidentalització del món: assaig sobre el significat, l'abast i els límits de la uniformització planetària', 1989), L'invention de l'économie (‘La invenció de l'economia', 2004), Sobrevivir al desarrollo (2007), La otra África. Autogestión y apaño frente al mercado global (2007), L'aposta pel decreixement (2009) i Petit tractat del decreixement serè (2009).