Participants

Jordi José

Doctor en ciències físiques per la Universitat de Barcelona i catedràtic d'escola universitària a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Actualment, és sotsdirector del Dept. de Física i Enginyeria Nuclear de la UPC, així com investigador associat a l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). Ha estat professor visitant a les universitats de Brussel•les, Pisa, Chicago i Carolina del Nord, així com a TRIUMF (Vancouver).

Ha publicat més d'un centenar d'articles tècnics en revistes científiques i actes de congressos sobre nucleosíntesi i evolució estel•lar, amb particular èmfasi en explosions de noves i x-ray bursts. Ha estat referee de les revistes: The Astrophysical Journal, The Astrophysical Journal Letters, Astronomy & Astrophysics, Nuclear Physics A, New Astronomy Reviews, Publ. Astronomical Society of Australia, European Physical Journal A, Nature Physics, Journal of Physics G: Nuclear and Particle Physics i The Open Astronomy Journal.

També ha publicat més de quatre-cents articles de divulgació científica en revistes (Mundo científico, Clio, Trib. Astronomía y Universo, THEKNOS) i diaris (El País, La Vanguardia, Heraldo de Aragón). Ha publicat, entre d'altres, els llibres: De King Kong a Einstein. La física en la ciencia-ficción [amb M. Moreno]; Física i ciència ficció [amb M. Moreno], Simulacions en Física, [amb M. Moreno].

Participa a
Universos paralelos
Elogi de la foscor El paper de la nit en el desenvolupament de la humanitat