Activitat

Dijous 03 Abril, 19:00

Elogi de la foscor

El paper de la nit en el desenvolupament de la humanitat

La nit, escenari de somnis i pors, ha estat determinant per a l’evolució mental de l’home. Els astres ens han orientat en els nostres desplaçaments per terra i per mar, ens han ensenyat a comptar el pas del temps i, amb els seus moviments regulars, ens han mostrat que el comportament de la Natura es pot predir.

 

A partir d'aquestes eines bàsiques, l'home ha construït la seva evolució científica i cultural, i ha obtingut el poder d'alterar dramàticament el planeta, amb efectes a llarg termini. Irònicament, un dels primers canvis ha estat que la quantitat de llum excessiva que malgastem per combatre la por ancestral a la foscor ens està impedint veure les estrelles. Salvar-ne la visió pot semblar una frivolitat, però, de fet, és determinant per al nostre desenvolupament.


Jordi José és membre de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC-CSIC), sots-director del Dept. de Física i Enginyeria Nuclear de la UPC i coautor de Física y ciencia ficción, entre d'altres. Jordi Torra és Professor Titular del Departament d'Astronomia i Astrofísica de la UB i  Membre de l’IEEC-CSIC. Lawrence Krauss és director del Departament de Física de Case Western University (EUA) i autor, entre d'altres, d'Historia de un átomo: una odisea desde el Big Bang hasta la vida en la Tierra- y más allá. Jordi Isern és director de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) i de l'IEEC.


 

Participants
Participants:
Jordi José, Lawrence Krauss, Jordi Torra
Moderador:
Jordi Isern
Temes
Ciència Oberta, Factor Eco
Espai CCCB
Hall
Material addicional
elogi_catal.doc (281 KB)
Enllaços
Web NOW. Trobades en el present continu

Informació pràctica

Espai CCCB

Hall

Lloc

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Montalegre, 5. 08001 Barcelona. Tel. +34.933.064.100.
http://www.cccb.org/now

Data

Del 3 al 5 d'abril de 2008

Horari d'obertura de l'espai

Dijous 3 d'abril, obert de les 17 h a les 21.30 h
Divendres 4 i dissabte 5 d'abril, obert de les 11 h a les 22 h

Entrada lliure a totes les activitats

Inscripció prèvia als tallers: Tel. 933.064.135. E-mail: seducatiu@cccb.org
El CCCB es reserva el dret de modificar la programació per motius de força major.