Participants

Gob Squad

Gob Squad treballa col·lectivament, sense director, sobre el concepte, el disseny, la creació i la interpretació dels seus treballs. Els membres permanents del grup són Sean Patten, Berit Stumpf, Sarah Thom, Simon Will, Bastian Trost i Johanna Freiburg. Conviden altres artistes a col·laborar en projectes determinats. A Super Night Shot, s'han unit a Gob Squad l'artista de videoperformance Elyce Semenec i l'actriu Laura Tonke, així com els dissenyadors de so Sebastian Bark i Jeff McGrory.

Gob Squad és un grup d'artistes internacionals que han treballat col·lectivament amb performance, instal·lació i suports multimèdia des del 1994. Establerta a Nottingham, Hamburg i Berlín, la companyia ha produït live art en centres urbans com ara oficines, cases, botigues, estacions de tren i hotels, així com en galeries i teatres. L'humor i l'energia de les seves produccions han cimentat la seva fama a Europa i els Estats Units. Sempre un pas per davant de les tendències populars, Gob Squad no ha dubtat a forçar i eixamplar els límits del teatre i de l'art a través de l'humor per provocar la reflexió.

Amb el desig de situar el que és bell dins el que és mundà, Gob Squad fa servir la màgia i l'espectacle casolà per aproximar-se a la banalitat del que és quotidià. Acostuma a unir un vertiginós ventall de fonts, des del més elevat fins al més vulgar, i les seves al·lusions a la cultura popular són festives i ambivalents, alhora que assenyalen la frustració dels desitjos que la cultura alimenta. Examinen temàticament la interacció entre ironia i sinceritat, veritat i falsificació, art i realitat, amb un sentit de l'humor que busca entretenir i provocar. La seva obra pot entendre's com un lúdic examen de la identitat i la necessitat de fantasia per donar sentit a l'existència urbana contemporània.

La companyia opera com un col·lectiu amb diverses tècniques artístiques; el resultat és un eclèctic mitjà d'expressió que pot adoptar forma de paisatge sonor radiofònic, projecte d'Internet, videoinstal·lació, festa, pel·lícula en directe o espectacle teatral. En el nucli de qualsevol projecte hi ha una performance estètica i un intent de crear una experiència viva que s'implica i interactua directament amb el públic en diferents nivells. En lloc de consumir passivament, el públic de Gob Squad sol adoptar un paper actiu que estableix relacions especials amb les obres d'art.

El 2004, Gob Squad va celebrar el seu 10è aniversari.

 

Participa a