Participants

Frédéric Edelmann

Crític d'arquitectura de Le Monde, comissari de l'exposició "A la ciutat xinesa. Mirades sobre les transformacions d'un imperi".

Frédéric Edelmann és, entre altres coses, crític d'arquitectura del diari Le Monde des del 1977, cronista de L'Equerre et le Compas a France Culture, conferenciant i comissari d'exposicions, en què destaca Chicago Architecture 1833 - 1983, presentada a París i Chicago. Va obtenir el 1990 el Grand Prix nacional de França de crítica d'arquitectura, el 1993 la medalla a l'anàlisi arquitectònica concedida per l'Acadèmia d'Arquitectura francesa, així com el Premi Ciutat de Barcelona 2005 a la Projecció Internacional de la ciutat.

En el marc de l'exposició Est-Oest Nord-Sud del centre d'arquitectura Arc en Rêve de Bordeus el 2004, va presentar el seu treball en una exposició titulada Regard sur la Chine. És també autor de publicacions sobre arquitectura (Créer la ville, Paroles d'architectes, 2003), ha escrit nombrosos articles sobre les ciutats i l'arquitectura xinesa i les seves fotos sobre aquest país han estat publicades a China Express (Actes Sud, 2000).

Des del 1998 participa en l'Observatori d'Arquitectura de la Xina Contemporània i al maig del 2005 va ser un dels organitzadors de les "Trobades de Shangai" sobre ciutat, arquitectura i patrimoni, que van aplegar més de 500 professionals a la Universitat de Tongji (Shangai).

 

Participa a