Participants

Eduard Sanjuán

(Barcelona, Espanya, 1956)

Llicenciat en Ciències de la Informació. És periodista especialitzat en assumptes internacionals. Entre 1976 i 1983, a més a més de col·laborar en diverses publicacions, va formar part de l'equip de redacció del Mundo Diario i posteriorment de l'equip del Diario de Barcelona.

Ingressa als Serveis Informatius de TV3 el 1983 i, des d'allà, cobreix els esdeveniments informatius més importants de finals de segle i les crisis posteriors a l'11 de setembre: les guerres de l'Amèrica Central, l'atac a Líbia, la retirada soviètica de l'Afganistan, la caiguda del mur de Berlín, la Guerra del Golf, la fi de l'era Marcos a les Filipines, el final de l'apartheid a Sud-Àfrica, la Guerra dels Balcans, el fenomen Zapatista a Mèxic, la caiguda dels talibans a l'Afganistan, entre molts altres successos.

És autor del llibre Detrás de la cámara (2002), en què reflexiona sobre l'experiència vital i professional que suposa ser enviat especial. També és coautor dels llibres Las huelgas contra Franco. 1939-1957 (1978) i El món en un minut i mig (1999).

Participa a