Activitat

Vídeo de creació i experimental

Programa de la Biennal d’Arts Audiovisuals del WRO ART CENTER (POLÒNIA)

A la ciutat de Wroclaw (Polònia) se celebra des de l’any 1989 la WRO Biennal d’Arts Visuals, una cita imprescindible per a les arts visuals, organitzada pel WRO Media Art Center (www.wrocenter.pl), el principal fòrum d’art en nous mitjans a Polònia i l’Europa Central. El programa que presentem és una selecció, que han fet els comissaris de la biennal, de les millors obres internacionals presentades durant l’edició de 2011. Al costat de l’obra d’artistes de gran renom, veurem el debut de joves desconeguts, que juxtaposen varietat de temes i estils, des de composicions visuals sofisticades fins a documents de rendiment pur i experiments de mitjans socials.

Programa 1 – Trànsit narratiu

El programa presenta obres que utilitzen conceptes diferents i canviants de la narrativa, que pertanyen a diferents discursos culturals contemporanis, com el concepte i la funció de l’art o el postcolonialisme. Autors: Manuel Saiz, Matthias Fritsch, Kazuhiro Goshima, Seoungho Cho, Nicolas Provost, Robert Cahen, Marek Ranis, Jonathan Case.

Programa 2 - Antihistòries

Una selecció d’històries de vídeo iròniques orientades segons diferents normes i estereotips, com la lògica normativa, la correcció política i social o la història oficial, emprant estils i tècniques diferents, com l’animació, el found footage, el vídeo musical o les performances. Autors: Piotr Bosacki, Richard Wilhelmer, Ruth Jarman, Joe Gerhardt, Yasuto Yura, Agnieszka Pokrywka, Ulf Kristiansen, Alessandro Rolandi.

Programa 3 – Reacció

Obres que són perfomances davant la càmera, d’altres són documentació en vídeo de performances presentades en espais físics. La idea d’executar accions repetides sense sentit, accions que s’oposen al sentit comú, repeticions i recreacions, figura entre les obres d’aquest programa profundament arrelat en mites i somnis col•lectius. Autors: Istvan Kantor, Maria Ewa Tobo?a, Marie Ota, Francesca Fini, Ja? Domicz

Totes les projeccions son en VOS en anglès


Divendres 13 de gener

19 h. Inauguració amb introducció d’Agnieszka Kubicka-Dzieduszycka, curator WRO ART CENTER. Traducció consecutiva al català.
20 h. Projecció. Programa 1. Trànsit narratiu , 43’


Dissabte 14 de gener

De 12 a 14 h i de 16 a 18 h. Projeccions. Programes 1+2+3
18 h. Introducció al programa 2. Amb Agnieszka Kubicka-Dzieduszycka, curator WRO ART CENTER. Traducció consecutiva al català.
19 h. Projecció. Programa 2. Antihistòries, 48’


Diumenge 15 de gener

De 12 a 14 h i de 16 a 18 h. Projeccions. Programes 1+2+3
18 h. Introducció al programa 3. Amb Agnieszka Kubicka-Dzieduszycka, curator WRO ART CENTER. Traducció consecutiva al català.
19 h. Projecció. Programa 3. Reacció, 26’.
 

?

Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Wro Art Center, Wroclaw (Polònia)
Col·labora
Consolat General de la República de Polònia a Barcelona