Activitat

Dijous 17 Maig, 19:00

FORA DE PROGRAMA presenta: Historias

Sessió dins d’Alternativas Europeas Barcelona (www.euroalter.com)

La Cinémathèque de Tànger ha produït Històries, una sèrie de curts realitzats abans de les revolucions del món àrab del 2011 que interroguen sobre la història recent de països com el Líban, Tunísia i el Marroc.

Són històries sobre clandestinitat, compromís polític, terrorisme, de revolucions i guerres civils…, explicades pels qui les van viure i dirigides per directors de la nova generació. Històries que ens recorden que el que ha passat és part del nostre període i que, alhora, permeten plantejar-nos la qüestió de la informació sobre els esdeveniments polítics i històrics.

Les revolucions del 2011 van demostrar la força de les xarxes socials. Els individus es converteixen en narradors: expliquen i relaten els esdeveniments a través de fotos i textos personals posant en dubte, literalment, els mitjans tradicionals a través dels quals rebem la informació.

Programa

19 h. Presentació a càrrec d'Alternatives Europees Barcelona. Amb Mohamed Serifi Villar, sociòleg de Tànger.

19.15 h. Projeccions (110').

La Cinémathèque de Tanger
Marroc, 2008, 5 min

Untitled (Sense títol) de Neil Beloufa
Algèria/França, 2010, 15 mi

My father is still a communist d’Ahmad Ghossein
Líban/EAU 2011, 32 min

Wanted d'Ali Essafi
Líban/EAU 2011, 20 min

The story of milk and honey de Basma Al Sharif
Palestina, 2011, 10 min

Living room de Danielle Arbid
Líban, 2004, 28 min

Després de les projeccions, el debat:

Processos democràtics al món àrab. Reflexió sobre altres formes de participació política, a través d'un coneixement dels processos democràtics al món àrab. Amb Mohamed Serifi Villar (sociòleg), Carme Colomina (periodista i corresponsal d’Ara.cat al Caire), Toni Serra (realitzador de vídeo i membre dels arxius OVNI) i Ferran Izquierdo Brichs (acadèmic de la UAB, Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals).