Participants

Paul Nicholson

Coordinador de La Vía Campesina Europa

De professió ramader, en l'actualitat forma part d'una petita cooperativa comarcal, Lea-Artibai (Laneko), que el•labora principalment sidra i verdures amb certificació ecològica i convencional per a la venda local.

Ha assumit diverses responsabilitats organitzatives a nivell d'Euskadi (en la cooperativa agrícola Ehne), europees (coordinador de Vía Campesina Europa) i actualment a nivell internacional (coordinador general de Vía Campesina), denunciant el procés d'acceleració del model neo-liberal en el món rural i en la agricultura, i les esves conseqüències ruinoses per l'agricultura familiar.

Paral•lelament a la seva participació en la movilització contra la lliberalització del comerç, la privatització dels recursos naturals i el model productiu agro-industrial, ha participat en el Consell Internacional del Foro Social Mundial en nom de Vía Campesina.

La defensa de la Sobirania Alimentàriaés l'eix principal del seu activisme, aglutinant tant perspectives pageses com ciutadanes en la lluita dels moviments socials davant del model neo-liberal. El seu principal propòsit és la defensa del dret ciutadà a decidir què mengem, qui ho produeix i com, en un context polític crític on la fam, juntament amb el canvi climàtic i la resposta neo-liberal dels agrocombustibles, són els desafiaments per a la societat del futur.

Pàgina web de Vía Campesina
Participa a
Obesos i afamats La batalla de l’alimentació