Participants

Dan Gillmor

Periodista que va crear el terme Periodisme 3.0. És director del Center for Citizen Media, filial del Berkman Center for Internet & Society de la Harvard University Law School and Arizona State, que té com a finalitat promoure i difondre el que s'anomena el "grassroot journalism" o periodisme participatiu. També dirigeix el Knight Center for Digital Media Entrepreneurship i és Kauffman Professor de Digital Media Entrepreneurship a la Universitat de l'Estat d'Arizona State, que té com a objectiu ensenyar a apreciar la incipient cultura del risc, apostant per nous projectes de participació ciutadana en els nous mitjans i en els blocs, més enfocats al diàleg que no pas al text.

Després d'haver-se llicenciat per la Universitat de Vermont, va aconseguir una beca de recerca en periodisme. Després de treballar en diversos diaris, com el Detroit Free Press o el Kansas City, va ser columnista en el San Jose Mercury News, el diari de Silicon Valley, i va escriure en una weblog per SiliconValley.com.

És autor de We the Media: Grassroots Journalism by the People, for the People (2004), estudi que explica la importància dels avenços tecnològics aplicats al periodisme i l'ús que els ciutadans en fan.

http://www.dangillmor.com

Participa a