Activitat

Dissabte 09 Novembre, 10:30 - 13:30

Tallers d'animació experimental

App McLaren Workshop

Celebrem el centenari del naixement del gran cineasta Norman McLaren amb una sèrie de tallers a l'arxiu Xcèntric on s'ensenyarà animació experimental amb noves eines digitals d'una manera fàcil i accessible. L’animador David Borrull impartirà aquests tallers a partir de la nova aplicació per a iPad McLaren’s Workshop. El resultat final serà una obra conjunta que s’exhibirà al CCCB.

Contingut de cada taller:

Introducció a l’obra de Norman McLaren i als principis bàsics de l’animació

Analitzarem breument els orígens i l’evolució del cinema d’animació experimental i els seus principis fonamentals a través de l’obra de McLaren i altres pioners com Oskar Fischinger, Hans Richter o Len Lye. Visionarem les seves obres més rellevants de la col·lecció de l’Arxiu Xcèntric.

Introducció a les tècniques de l’App McLaren Workshop

Explicarem les tècniques originals que va desenvolupar Norman McLaren i descobrirem l’evolució digital que s’ofereix a l’App McLaren Workshop. També farem un breu visionat d’exemples realitzats amb aquesta App per coneguts animadors internacionals com David Oreilly, Regina Pessoa o Koji Yamamura.

Experimentació i realització d’una peça col·lectiva

Ens familiaritzarem amb les tècniques de l’App i experimentarem sense por. Una vegada ens trobem còmodes amb el funcionament de l’App, començarem la realització d’una obra conjunta o un cadàver exquisit. Cada participant aportarà entre 5 i 10 segons d’animació. Les obres resultants dels quatre tallers s’editaran formant una sola obra conjunta que s’exhibirà al CCCB.

Requisits:

Portar iPad propi (App no disponible per a Android!) amb l'App McLaren Workshop ja instal·lada.

No es requereix cap coneixement previ d’animació. Els tallers són accessibles a persones de 9 a 99 anys amb ganes d’aprendre i gaudir realitzant una obra conjunta.