Activitat

Dilluns 22 Abril, 19:30

Tahar Ben Jelloun. El racisme segueix aquí. Nosaltres també

Conferència a càrrec de Tahar Ben Jelloun i posterior diàleg sobre “Racisme i futbol” amb l’ex-jugador del FC Barcelona Lilian Thuram. Presenta el periodista Emili Manzano. Benvinguda a càrrec de Ramon Garriga, patró de la Fundació FC Barcelona.

Tahar Ben Jelloun ho explica sovint: el racisme és un refugi. Ho és per aquells que tenen por i també pels que no estan o no volen estar informats. A més, lliga molt bé amb la crisi. En aquests temps convulsos, els prejudicis afloren per responsabilitzar de tot els estrangers, els immigrants, els marginats. Passa el mateix amb l’islam, que també es fa servir ara com un espantaocells que suscita por i incomprensió. A Europa, la islamofòbia s’ha escampat tant entre els partits d’extrema dreta com entre els de la dreta clàssica, i ha portat a estigmatitzar els musulmans que viuen entre nosaltres. Què podem fer per combatre això? Per Tahar Ben Jelloun la resposta és clara: lluitar contra els prejudicis, sobretot a les escoles, per intentar treure aquestes idees preconcebudes del cap dels infants abans que no sigui massa tard. El racisme sempre està present. També nosaltres, per combatre’l.

Participants
Presentador:
Emili Manzano
Ponents:
Tahar Ben Jelloun, Lilian Thuram

Donarà la benvinguda el patró de la Fundació FC Barcelona, Ramon Garriga.

Temes
El present continu, L'espectre electromagnètic, Ciència Oberta, Partícula Psi, Art Ara, Factor Eco, Cultura Emergent, Ciberesfera, Nou Activisme