Activitat

A les 19.30 h, per la 2 de TVE

SOY CÁMARA. El programa del CCCB (26)

# En Paral·lel

Emissió a La 2 de TVE d'un nou capítol de "Soy Cámara, el programa del CCCB".

Durada: 28 min

El nou capìtol de Soy Cámara.El Programa del CCCB tracta d'explorar l'atractiu de la ciutat-conflicte, dels barris populars i els baixos fons, a partir de l'exposició “El Paral·lel, 1894-1939” que pot visitar-se en el CCCB fins al 24 de febrer de 2013.

L'exposició ens fa considerar la importància que han tingut els barris més modests i conflictius en la construcció i projecció de moltes ciutats, fet reflectit al cinema de la primera meitat del segle XX. Mostra el paper que la dona ha tingut en aquest barri, present no només en espectacles sinó en una prostitució de carrer i bordell de trista fama internacional. Per això, el programa indaga també en el cos femení com a objecte de desig, mercaderia última a la qual servien les arts escèniques i musicals.

La tesi principal del capítol, dirigit per Andrés Hispano i Félix Pérez Hita, és que als barris modests però dinàmics (sovint situats en els marges de la llei i el bon gust) es forja part essencial de la modernitat. El programa compta amb la col·laboració dels comissaris de l'exposició Xavier Albertí i Eduard Molner, el cineasta amateur Carles Barba i el crític de cinema Àngel Quintana.