Activitat
- Inici
- Activitat
BCNmp7. Música i cičncia
Les connexions invisiblesLa ciència ha tingut un paper cabdal en el naixement i el desenvolupament de les eines de les quals han disposat els músics. Només sota aquest pretext tenen sentit: en el del canvi i en el de l'evolució.
La percussió s'estructura a partir de lleis físiques i la música electrònica va prendre cos i forma a partir de la investigació científica. Aplicant la màxima que diu que "el procés ho és tot", la mateixa que utilitza la ciència, Oval, un dels convidats a la propera sessió de BCNmp7, aconsegueix donar sentit a un sòlid discurs que va obrir les portes a la interpretació. El pop, representat en aquesta sessió pels novíssims Institut Fatima, també ha aconseguit invocar els processos científics i la seva indefinible estètica. Són petites o grans connexions que sintetitzen una relació necessària i (gairebé) oculta, com les que proposa la Reactable, el sintetitzador modular col·laboratiu, que resumeix els punts en els quals ambdues disciplines entren en contacte i que podrem manipular a la sessió de Mp7.
Al maig, BCNmp7 explora el llocs en què convergeixen el coneixement de la realitat i la ciència.
- Reactable: Martin Kaltenbrunner, un dels responsables del projecte, realitzarà una sessió on en veurem el funcionament i el públic podrà manipular-la.
- Concert d'Institut Fatima: grup que investiga en el camp de la generació de sons en la música electrònica. Acompanyen els seus concerts amb vocalistes tot creant vincles entre les melodies i els ritmes sintetitzats.
- Oval: Markus Popp, investigador infatigable dels processos generadors de sons, torna a Barcelona en una de les poques ocasions de gaudir de la seva música en directe.
Crèdits
- Organitza
- Centre de Cultura Contemporŕnia de Barcelona
- Col·labora
- Pocket Producciones
- Suport
- iCat.cat