Activitat

A les 17.30h presentació performativa dels resultats d'Experiment #3

Experiment #3 Data and Ethics Working Group (UK, NED)

En el marc del Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona.

L’exposició del CCCB «Big Bang Data» se suma a les activitats del Festival de la Ciència i la Tecnologia amb un experiment artístic a la sala d’exposició. El Festival té com a objectiu establir un diàleg obert entre la ciència, la tecnologia i les arts a través de diverses propostes ubicades en espais públics i espais culturals de la ciutat de Barcelona. Tots els projectes triats són àmpliament reconeguts a nivell internacional. Concretament al CCCB hi tindrà lloc l'Experiment #3 realitzat per Data and Ethics Working Group (DEWG).

L’Experiment #3 (Mobilitat)monitora el nostre comportament i la nostra mobilitat a l’interior de l’exposició «Big Bang Data» amb la voluntat de fer més transparent i evident la donació de les nostres dades i analitzar les implicacions de la recopilació de dades de cada individu. A partir de petites alteracions subtils en l'espai, s'analitzarà la manera en què les tecnologies de vigilància s'utilitzen per estudiar el públic general. DEWG treballarà en col·laboració amb l’empresa Counterest i el col·lectiu Domestic Data Streamers.

Dissabte 14 i diumenge 15 de juny: 
Performance i intervenció continuada sobre l'espai. Observació i anàlisis del nostre comportament durant la visita a diferents espais de l'exposició «Big Bang Data».

Diumenge 15 de juny 
17.30h, a l'estació beta del CCCB. // Explicació de la intervenció realitzada durant els dos dies amb la participació de Counterest i Domestic Data Streamers. Performance, demostració dels resultats obtinguts i debat a partir dels resultats de l'experiment. 

 

Els resultats de l'experiment es poden consultar aqui  

 

Altres projectes del col·lectiu Experiment:


El col·lectiu Data and Ethics Working Group (DEWG) va néixer el passat novembre del 2013 en una trobada a Brussel·les d’ICT&ART Connect, un projecte europeu que enllaça noves tecnologies i art. Des de l'any passat ja han posat en pràctica l'Experiment #1 (Terms and Conditions), realitzat al Parlament Europeu, i l'Experiment #2 (Consent), desvenoluptat a la Waag Society d'Amsterdam.