Participants

Vinicio Capossela

Artista complet y ambaixador del rebétiko grec, ha estat qualificat per The New York Times com el músic més intel·ligent i excèntric del país.

Compositor fantasmagòric, poeta, escriptor i també il·lusionista i home espectacle, Vinicio Capossela (Hannover, 1965) va debutar el 1990 amb el disc All’una e trentacinque circa produït per Renzo Fantini i va guanyar el premi Targa Tenco a la millor opera prima, tribut que se li va atorgar tres vegades més els anys següents. Després dels primers discos «prebiogràfics» a partir de Canzoni a Manovella (2000), centra la seva atenció en temes universals, sovint inspirats en la gran literatura: de Melville a Céline, Dant, Homer. Treballs com Ovunque Proteggi, Da Solo i Marinai Profeti e Balene s’organitzen com a obres totals. El 2004 va publicar el llibre Non si muore tutte le mattine, i les Radiocapitolazioni emeses per RAI - Radio 3, i el 2009, In clandestinità. Mr. Pall incontra Mr. Mall, amb Vincenzo Constantino.

A Grècia i al rebétiko, «més que una música, una forma de vida», dedica les seves obres més recents: el disc Rebetiko Gymnastas, el documental Indebito, escrit a quatre mans amb el director Andrea Segre i elegit com a film d’obertura del Festival de Cinema de Locarno 2013 i Tefteri. El libro de las cuentas pendientes, publicat per Minúscula (2014). També relacionat amb la recuperació de músiques populars, el compositor donà suport al projecte especial de la Banda della Posta, un grup de músics ancians d’Irpinia dedicats a la música nupcial, del qual Capossela va ser productor i líder en la llarga i festiva gira per les places d’Itàlia durant 2013.

Participa a