Participants

Theodor Holm Nelson

(Estats Units, 1937)

Obté la llicenciatura en Filosofia a la Universitat de Swarthmore i el màster en Sociologia per la Universitat de Harvard. És doctor en Mitjans i Govern per la Universitat de Kieo (Japó), de la qual és professor d'Informació Ambiental. També és professor de Multimèdia a la Universitat de Southampton (Regne Unit).

És conegut per haver encunyat els termes hipertext i hipermèdia, que apareixen al seu assaig A File Structure for the Complex, the Changing and the Indeterminate (1965), i per ser el fundador del projecte Xanadu (1967) l'objectiu del qual era crear una biblioteca en línia amb tota la literatura i l'art de la humanitat.

A més de nombrosos articles, és autor de Computer Lib/Dream Machines (1974), The Home Computer Revolution (1977), Literary Machines (1981) i The Future of Information (1997), obres que han inspirat generacions de dissenyadors de programari. El 1998 va ser guardonat amb el premi Yuri Rubinsky Web, WWW7, a Brisbane (Austràlia), i el 2001 va ser nomenat Cavaller Oficial de les Arts i les Lletres, a França.

Participa a