Participants

Russell Banks

(Newton, Massachusetts, Estats Units, 1940)
© Emma Dodge Hanson

Autor de novel·les, relats i poesia. Ha publicat setze obres que han estat traduïdes a vint idiomes: cinc col·leccions de contes i onze novel·les, entre les quals destaquen Deriva continental (2006), La ley del hueso (1997), Rompenubes (2005), Una americana consentida (2004) i La reserva (2008). Dues de les seves novel·les, Aflicción (1992) i Como en otro mundo (1994), han estat dutes al cinema amb un gran èxit de crítica.

Banks ha obtingut nombrosos reconeixements pel seu treball, com les beques d’investigació Guggenheim i la National Endowment for the Arts Creative Writing; els prestigiosos premis O. Henry, Pushcart, Fels, Best American Short Story Award, John Dos Passos i el de l’American Academy of Arts and Letters. Ha estat finalista dels premis PEN/Faulkner (per Aflicción i Rompenubes) i del Pulitzer (per Deriva Continental i Rompenubes). També va ser nomenat New York State Author (2004-2008).

A l’actualitat és el president de Cities of Refuge North America, dins del Programa Ciutats Refugi. Viu a Nova York amb la seva dona, la poetessa Chase Twichell.

http://www.barclayagency.com
http://www.youtube.com/watch?v=7R6m_CDg23U

Participa a