Participants

Manuel Vilas

© Mordzinski

Manuel Vilas (Barbastro, 1962) és llicenciat en Filologia Hispànica. És poeta i narrador, i autor dels següents llibres de poemes: El Cielo (DVD Ediciones, 2000), Resurrección (Visor, 2005, XV Premi Internacional de Poesia Jaime Gil de Biedma), i Calor (Visor, 2008, VI Premi Internacional Fray Luis de León), que va ser escollit llibre de l'any per la revista Quimera. Acaba de publicar la seva poesia reunida en el volum Amor (Visor, 2010).

Com a narrador, ha publicat el llibre de relats Zeta (DVD Ediciones, 2002) y les novel·les Magia (DVD Ediciones, 2004), España (DVD Ediciones, 2008; també publicada a Argentina per l'editorial Mansalva, 2010) i Aire nuestro (Alfaguara, 2009), que va obtenir el Premi al Llibre de l'Any de la Llibreria Cálamo i que serà traduït a l'italià en breu.

Les seves obres s'han traduit al portuguès, el francès i l'alemany, i figura en diverses antologies nacionals, tant de poesia com de narrativa, entre les quals en destaquem les aparegudes recentment: Pequeñas resistencias. Antología del nuevo cuento español (Páginas de espuma, 2010) y Las moradas del verbo. Poetas de la democracia (Calambur, 2010).

Manuel Vilas col·labora habitualment a la premsa espanyola: El Mundo, ABC i en revistes de literatura com Quimera, Eñe, Etiqueta Negra i Turia.

Blog de l'autor
Participa a