Participants

Kathleen Ann Goonan

(Cincinnati, Ohio, Estats Units, 1952)

Després de llicenciar-se en Anglès, va obtenir el Certificat de l'Associació Montessori Internacional i va impartir classes durant tretze anys. Va ser directora de la seva pròpia escola durant deu anys.

El 1987 va començar a escriure i va vendre molts articles sobre viatges -la majoria al Washington Post-, relats de ciència ficció i contes curts. Després de l'èxit de la seva primera novel·la, Queen City Jazz (1994), va publicar les obres The Bones of Time (1996), Mississippi Blues (1997), Crescent City Rhapsody (2000) i Light Music (2002), conegudes com el Quartet Nanotecno, en què explora les ramificacions socials i personals de les noves tecnologies, com la bioenginyeria i la nanotecnologia; obres que emfatitzen sobre el personatge, indagant les arrels de la identitat. L'ample espectre del jazz, del blues i de la teoria musical és el fonament del seu treball especulatiu, que combina els avanços de la ciència amb la sensibilitat postmoderna i l'ús líric del llenguatge.
Les seves novel·les han obtingut diversos premis com l'Arthur Clarke, Nubula, BSFA, Bob Morane, entre d'altres. Ha publicat més de vint contes, i han estat traduïts, igual que les seves novel·les, a diferents llengües.

Participa a