Participants

Karma Peiró

CCCB © Miquel Taverna, 2015

Karma Peiró, periodista, inicia la seva carrera el 1992 a TVE i tres anys més tard entra en contacte amb les noves tecnologies a Servicom, el primer proveïdor d’Internet per a usuaris particulars. El 1995 és coordinadora de la revista Web, publicada pel Grup Godó. El 1998 coordina el I Congrés Internacional de la Publicació Electrònica i entra com a redactora en cap a la pionera revista digital en.red.ando, on desenvolupa diverses tasques periodístiques al voltant de les noves tecnologies, Internet i la xarxa.

Entre 2003 i 2007 dóna classes a la Universitat de Vic, la Universitat Internacional de Catalunya i la UOC, i dirigeix i presenta el programaBits de Nit a Catalunya Ràdio (2004-2005).

Al 2007, entra a treballar com a Responsable de Participació (Community Manager) de La Vanguardia.es i, un any més tard, ho fa al 324.cat (2008-12), el portal de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio.

Al maig del 2013, va co-organitzar les I Jornades de Periodisme de Dades i Open Data (#jpd13) al CCCB, juntament amb la periodista d’investigació Mar Cabra.

Actualment, treballa com a coordinadora de comunitats tecnològiques per la Direcció de Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona; imparteix classes de Periodisme Digital i Reporterisme i Producció Hipermèdia a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull; realitza el podcastLadridos al amo, dedicat al periodisme i la comunicació digital, juntament amb el periodista científic Luis Ángel Fernández Hermana i dóna conferències i cursos sobre periodisme de dades, community manager i periodisme digital.

Karma Perió és membre del grup Open Knowledge Foundation Spain i coordina les sessions mensuals de Periodisme de Dades del CCCB.

 

 

karmapeiro.wordpress.com
Participa a