Participants

Judit Carrera

(Barcelona, 1974)
© CCCB. Miquel Taverna, 2015

Directora general del CCCB

(Barcelona, 1974) Com a cap de Debats i Educació del CCCB, ha estat la responsable de quatre grans projectes. Ha impulsat cicles de conferències i debats sobre els grans reptes de la societat contemporània, amb la complicitat d’una àmplia xarxa d’intel·lectuals i institucions locals i internacionals. Al CCCB, és també la responsable d’Educació, conscient que és en la intersecció entre el món educatiu i el cultural on es juga el futur de la cultura. És la directora del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà, un observatori privilegiat de les ciutats europees en col·laboració amb els principals museus d’arquitectura d’Europa, i la cap de l’Arxiu CCCB, un espai multimèdia que posa a l’abast del públic els continguts creats pel CCCB al llarg dels seus anys d’activitat. 

Llicenciada en ciència política i de l’administració a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va obtenir un Diploma d’Estudis Avançats a l’Escola Doctoral de l’Institut d’Études Politiques-Sciences Po de París. A París, va treballar a l’oficina de prospectiva de la UNESCO, i posteriorment ho va fer al Centre UNESCO de Catalunya, al Fòrum 2004 i al Departament de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona.

Té més de vint anys d’experiència en l’àmbit de la cultura i les relacions internacionals. Ha impulsat projectes europeus i ha col·laborat amb entitats com la Fundació Open Society, la Fundació Rolex, la British Academy, la London School of Economics, la xarxa europea Time to Talk, el Collège d’Études Mondiales de París, el Círculo de Bellas Artes de Madrid, ICREA o el PEN Català.

Ha impartit conferències al Bard College (Nova York), la Biennal de Venècia, l’Accademia di architettura de Mendrisio, el Center for Architecture (Nova York), Cerisy (Normandia), l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (París) o el Museu de les Civilitzacions d’Europa i de la Mediterrània de Marsella.

Ha estat membre del Consell de Cultura de Barcelona (2011-2016) i del jurat del Premi Ciutat de Barcelona d’assaig en diverses ocasions. És columnista del diari Ara.

Participa a