Participants

Josep Joan Moreso

Catedràtic de Filosofia del Dret i rector de la Universitat Pompeu Fabra.

(Tortosa, 1959) és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (1983) i doctor per la mateixa Universitat (1988) amb premi extraordinari en ambdós casos. L'octubre de 2010 fou investit doctor honoris causa per la Universitat de Valparaíso, Xile, per la seva trajectòria acadèmica i com a jurista. Ha exercit la seva tasca docent en la Universitat Autònoma de Barcelona (1988-1995), la Universitat de Girona (1996-2000) i la Universitat Pompeu Fabra (2000-20005). És catedràtic de Filosofia del Dret i rector de la Universitat Pompeu Fabra des de maig de 2005.

Fonamentalment ha treballat en Teoria del Dret, fent especial atenció en l’estructura i el dinamisme dels sistemes jurídics, aplicant les contribucions de la lògica deòntica. La seva recerca actual es basa en els fonaments filosòfics de la constitució, que comprèn un ampli ventall en el que coincideixen diverses àrees, com: metaètica, filosofia del llenguatge, teoria de la interpretació i de l’argumentació del Dret, filosofia política i teoria de la democràcia.   

Ha publicat nombrosos llibres, entre els quals destaca Legal Indeterminacy and Constitucional Interpretation, a més d'articles en revistes de prestigi com Ratio Iuris, Erkenntnis, Law and Philosophy, Crítica o la Revista Española de Derecho Constitucional, entre d'altres. També ha fet estades de recerca a la Universitat de Buenos Aires (1990), al Balliol College de la Universitat d'Oxford (1995) i a la Universitat de Gènova (2000). Com a professor visitant ha impartit classes a les universitats d'Alacant, Carlos III de Madrid, Gènova i Palerm. Ha dirigit també un bon nombre de tesis doctorals.

Participa a