Participants

Josep Ferrando

Josep Ferrando Bramona és arquitecte amb seu a Barcelona, on es va graduar l’any 1990 per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.

La seva obra construïda inclou projectes de Vivenda Individual com la casa a Bescanó (finalista de la Bienal d’Arquitectura) o la casa a Tiana. En Vivenda Col·lectiva ha guanyat recentment el primer premi Europan amb una proposta per Cerdanyola del Vallès, i ha desenvolupat propostes de vivenda social a diverses ciutats europees com Milà. D’altra banda, és autor de nombrosos projectes d’Equipaments Sanitaris, Culturals i Educatius, destacant la premiada Estació de Policia de Salt, el Campus de la Universitat Rovira i Virgili a Tortosa, o l’Edifici de Posgraus de la UPC del Campus de Barcelona. La seva obra inclou també propostes en l’Espai Públic així com projectes de Disseny Interior i de Producte, entre els quals figura el seu propi espai d’oficina.

Ha desenvolupat en paral·lel una reconeguda carrera en la docència des de 1998, fonamentalment a l’ETSAB, a més de la La Salle Engineering and Architecture School, la University of Illinois at Chicago (UIC), l’Istituto Europeo di Design (IED), i l’Escola de disseny i art (Eina). Tambñe ha estat professor visitant a la Hochschule für Technik Zürich (HSZT), la Escola da Cidade in Sao Paulo, i la Universidade Positivo (UNICENP) Curitiba.

 El seu treball s’ha exposat al EEUU, Suïssa, Suècia, Noruega, Portugal i Japó, entre altres, i ha impartit conferències a nombroses universitats com el GSD de Harvard, la Universitat Catòlica de Xile, la HCU d’Hamburg, la Facoltà d’Architettura de Palermo, i a congresos com la UIA’11 de Tokio.

Participa a