Participants

José F. A. Oliver

José F. A. Oliver

D’origen andalús, va néixer al 1961 a Hausach (Selva Negra) i allà hi viu com a escriptor.

Per les seves obres poètiques va rebre al 1981 la beca literària de la Fundació per a les Arts de Baden-Wurtemberg i al 1994 una beca del Senat de Berlín per al col•loqui literari d’aquesta ciutat. Al 2002 va ser professor visitant i writer-in-residence al MIT de Cambridge, Estats Units. A l’any 2004 va ser becat com a escriptor de la ciutat de El Caire i al 2007, docent a la càtedra Chamisso de poètica de la Universitat Tècnica de Dresde. Al 1997 va rebre el premi Adalbert-von-Chamisso, al 2007 va rebre el premi cultural de Baden-Wurtemberg i al 2009 el premi Thaddäus-Toll.

Publicacions recents: “Unterschlupf” – poemes (Suhrkamp, 2006), “Mein andalusisches Schwarzwalddorf” – assaigs (Suhrkamp, 2007) i “Fahrtenschreiber” – poemes ( Suhrkamp, 2010).

José Oliver és curador del festival de literatura “Hausacher LeseLenz”, creat per ell mateix al 1998. Juntament amb la Literaturhaus de Stuttgart ha desenvolupat tallers d’escriptura per a escoles, que fomenten la sensibilitat d’escriptura de nens i joves i vol ampliar la seva comprensió i l’ús de la literatura.

“Qui busqui en el poema d’avui música, delit en l’ experiment lingüístic i formal, harmonia entre la respiració i la imatge, i cristalls de so, serà aquí ( a l’obra de J.F.A. Oliver) ricament recompensat.” (“Wer im heutigen Gedicht nach Musik, nach Lust am sprachlichen und formalen Experiment, nach Übereinstimmung von Atem und Bild, nach Lautkristallen sucht, wird hier reichlich belohnt.” Joachim Sartorius, Süddeutsche Zeitung)

 

Participa a