Participants

Jodie Mack

((Londres, 1983))
© Eli Burakian

Cineasta, animadora experimental

Jodie Mack és una animadora experimental que es va formar en cinema, vídeo i nous mitjans a la School of the Art Institute de Chicago. Actualment imparteix classes d’animació al Dartmouth College (EEUU). Combinant tècniques formals i estructures d’animació abstracta/absoluta amb les dels gèneres cinematogràfics, els seus films artesanals fan servir el collage per explorar la relació entre el cinema gràfic i la narració, la tensió entre la forma i el significat.

Les seves pel·lícules estudien materials domèstics i reciclats per il·luminar elements compartits per l’abstracció de les belles arts i el disseny gràfic produït en massa. Qüestionant el rol de la decoració en la vida quotidiana, aquestes peces fan sorgir l’energia cinètica d’objectes ignorats o rebutjats.

Els seus films en 16mm s’han exhibit a múltiples festivals, como el d’Ann Arbor, Rotterdam, Edimburg o a la secció “Views From the Avant Garde” del festival de cinema de Nova York. Ha presentat la seva obra a centres com Anthology Film Archives, Los Angeles Filmforum, REDCAT, British Film Institute o Flaherty Seminar. A 2013 va rebre el premi Marion McMahan del Festival Images (Toronto).

www.jodiemack.com
Participa a