Participants

Joaquín Rodríguez

Doctor en Sociologia. Dirigeix el Màster en Edició de la Universitat de Salamanca i el Grupo Santillana de Ediciones. És director de la revista Archipiélago. Cuadernos de Crítica de la Cultura. També dirigeix el projecte de digitalització i edició digital de revistes culturals per a ARCE i l'Instituto Cervantes. També treballa com a director i assessor de diverses col·leccions de ficció i no ficció per a editorials com Paidós, Alea, Siglo xxi, i altres. Va ser director d'edicions i continguts digitals de la Residencia de Estudiantes, CSIC, durant els anys 2003-2006 i va ocupar el càrrec d'editor en cap de Santillana Formación (Grupo Santillana) durant els anys 2000-2003. Prèviament havia estat director de Documentació del mateix grup i editor executiu en la seva divisió educativa.

És autor de diversos llibres: El desorden de las cosas (1999) i Pierre Bourdieu. Sociología y subversión (2002). Manté el bloc d'actualitat i reflexió editorial Los futuros del libro del qual prové el contingut que forma aquest llibre, Edición 2.0. Los futuros del libro (2007). En el terreny de la ficció, ha publicat Las mujeres que vuelan (2007).

Actualment està treballant en dos nous volums dedicats a la reflexió sobre els futurs de l'edició, el llibre, la lectura i les manies bibliofíliques i bibliomaníaques. El primer d'ells es titularà Edición 2.0. Sócrates en el hiperespacio.

http://futurosdellibro.com
http://www.melusina.com/autor.php?idg=12080

Participa a