Participants

Javier Reverte

(Madrid, 1944)

Periodista i escriptor, treballa com a corresponsal de premsa a Londres i París. En qualitat d'enviat especial, ha recorregut nombrosos països del món durant els últims trenta anys i ha escrit sobre esdeveniments polítics i bèlics. És col·laborador en l'actualitat dels més importants diaris i revistes del país. També ha escrit guions per a la televisió.

La seva obra literària inclou dos poemaris: Metrópoli i El volcán herido; diverses novel·les com la Trilogía de Centroamérica, que agrupa Los dioses debajo de la lluvia, El aroma del copal i El hombre de la guerra (Plaza & Janés, Punto de Lectura, 2000): són tres novel·les independents entre si però lligades per la geografia -Nicaragua, Hondures i Guatemala- i l'època -els anys de guerra a la dècada dels vuitanta- en què es desenvolupa l'acció; tres novel·les curtes: Campos de fresa para siempre, Muerte a destiempo i La dama del abismo, i diversos llibres de viatges: Corazón de Ulises (El País-Aguilar, Círculo de Lectores, 1999), Bienvenidos al Infierno (un viatge a Sarajevo), El sueño de África (Anaya & Mario Muchnik, Alianza bolsillo, 1998) i Vagabundo en África (El País-Aguilar, Punto de Lectura, 2000). L'èxit de les crítiques rebudes i les vendes de les dues últimes obres mencionades l'ha situat entre els escriptors més llegits actualment.

Bibliografia: Billete de ida (Aguilar, 2000); Todos los sueños del mundo (Alfaguara, Punto de Lectura, 2001); Dios, el diablo i la aventura (Plaza & Janés, DeBolsillo, 2002); Soldado de poca fortuna, en col·laboració amb Jorge M. Reverte (Aguilar, 2001); La noche detenida (Premi Torrevieja de novel·la, Plaza & Janés, 2002) i Los caminos perdidos de África (Areté, Plaza & Janés, 2002). S'han traduït, en italià, Vagabundo en África i, en grec, Todos los sueños del mundo i Corazón de Ulises.

Participa a