Participants

Jasmina Tesanovic

(Belgrad, Sèrbia, 1954)

Va ser una de les tres organitzadores de «Drug-ca zena», primera conferència feminista a l'Europa de l'Est, organitzada en el Centre Cultural d'Estudiants de Belgrad. És activista de diverses associacions de dones -Dones de Negre de Sèrbia, Dones al Treball, etc.- i una de les fundadores d'Ediciones Feministas 94. Actualment ensenya escriptura creativa al Centre d'Estudis de la Dona.

És autora de diferents obres de ficció: The Invisible Book, In Exile, A Women's Book The Mermaids (Premi Borislav Pekic) i They just do it, i de les obres de no-ficció The Suitcase: Refugee Voices from Bosnia and Croatia (1997); On Normality: A Moral Opera by a Political Idiot (1999), un diari sobre la vida quotidiana en Belgrad de març de 1998 a juny de 1999 -traduïda al castellà amb el títol Diario de Jasmina-, i portada al cinema sota la direcció de Dinko Tucakovic; Me and My Multicultural Street (2001), assaigs sobre la guerra, i Matrimonium (2003), diari que narra la mort de la seva mare a causa de la falta de medicaments durant l'embargament.

Ha realitzat també diverses pel·lícules i performances: Difficile Morire (Roma, 1975), Morning-Noon-Evening (Belgrado, 1980), Nefertiti Was Here (Belgrado, 1978-2003).

Participa a