Participants

Janine Marchessault

Directora del Visible City Project + Archive, que estudia noves pràctiques de media art en una sèrie de contextos urbans. També exerceix com a coinvestigadora en el Future Cinema Lab, en la Facultat de Belles Arts de la York University. Fundat per la Canadian Foundation for Innovation, el Future Cinema Lab és una avantguardista institució d’investigació dels mitjans digitals dedicada a la creació de “noves històries per a noves pantalles”.

Com a Canada Research Chair en Art, Mitjans Digitals i Globalització, la Dra. Marchessault investiga com la societat de la informació redefineix el paper de l’artista i dóna forma a contextos urbans. Com a part inherent dels seus treballs, desenvolupa nous mètodes d’investigació que utilitzen tecnologies de comunicació avançades per a interpretar l’ecologia cultural de les ciutats, amb l’objectiu final de proposar noves estratègies polítiques i de planificació.

En l’actualitat, la professora Marchessault investiga les pràctiques culturals i polítiques dels artistes en contextos urbans i les noves formes de ciutadania translocal a Toronto, La Havana i Helsinki. Un altre punt de la seva investigació és la cultura dels barris perifèrics. Recentment, li ha estat concedida una beca SSHRC per a desenvolupar un estudi de cas sobre Willowdale, Ontario, amb un grup d’artistes interdisciplinari.

La Dra. Marchessault està treballant també en el projecte de dos llibres. Ecstatic Worlds: 20th Century Utopian Film Projects examina experiments col·lectius amb pel·lícules i mitjans de comunicació impulsats per aspiracions d’universalitat. Urban Mediations: Art, Ethnography and Material Culture, una col·lecció interdisciplinària de la qual és coeditora situa diversos corrents històrics i metodològics en estudis de medis urbans.

La Dra. Marchessault és autora de Marshall McLuhan: Cosmic Media (Sage Publications, 2005) i coeditora de Fluid Screens, Expanded Cinema (University of Toronto Press, 2007); Wild Science: Reading Feminism, Medicine and the Media (Routledge, 2000); i Gendering the Nation: Canadian Women’s Cinema (University of Toronto Press, 1999). És editora fundadora de la publicació periòdica sobre art Public Art/Ideas/Culture i ha estat presidenta de la Film Studies Association of Canada.

 

Participa a