Participants

Gonçalo M. Tavares

(Luanda, 1970)
© CCCB, Miquel Taverna, 2019

Escriptor, dramaturg i poeta

Gonçalo M. Tavares (Luanda, 1970) va estudiar física i art i va impartir classes d’epistemologia a la Universitat Tècnica de Lisboa. Encara que va publicar la seva primera novel·la a principis de segle, ja se’l considera el millor escriptor portuguès de la seva generació i un dels més influents d’Europa, amb un món literari personal molt original àmpliament elogiat per la crítica.

En la seva prolífica obra trobem diverses sèries de novel·les, com la tetralogia de «llibres negres» on s’investiga el paper del mal, que està constituïda per Un hombre: Klaus Klump (Random House, 2006), La máquina de Joseph Walser (Random House, 2007), Jerusalem (Quid Pro Quo Edicions, 2018) i Aprender a rezar en la era de la técnica (Random House, 2012). Fa poc s’han publicat de manera conjunta a El reino (Seix Barral, 2018). També en destaca el cicle de deu relats breus que pretenen esbossar una història de la literatura a partir de la ficció, agrupades en espanyol a El barrio (Seix Barral, 2015).

El 2018 ha publicat Enciclopedia (Xordica), una proposta metanarrativa que recull la seva sèrie de «Breves notas» i que se suma a la seva dilatada obra, traduïda a una trentena de llengües.

Participa a