Participants

Francis Pisani

Autor, blocaire i columnista. Escriu sobre les tecnologies de la informació i la comunicació i publica columnes setmanals a El País (Madrid), Reforma (Mèxic), El Universo (Equador) i diversos mitjans de l'Amèrica Llatina. El seu bloc Transnets.net és un dels més influents a França. Una part important del seu treball recent l'ha dedicat a l'estudi de les xarxes i al desenvolupament del periodisme en línia. Amb Dominique Piotet ha escrit Cómo la web cambia al mundo - La alquimia de las multitudes, sobre la cultura de participació en els nous mitjans i el seu impacte en diferents sectors econòmics i socials, que es publicarà a Espanya al principi del 2009.

Del 1979 al 1995 va cobrir els esdeveniments de Mèxic, Centreamèrica i el Carib com a corresponsal de diversos mitjans europeus. Ha escrit Muchachos, sobre la insurrecció sandinista, Sandinistas amb Jesús Ceberio i Gabriele Invernizzi i ha coeditat Redes internacionales en la Cuenca de los Huracanes.

És doctor en estudis llatinoamericans i ciències polítiques per la Sorbona, mestre de la Fundación para un Nuevo Periodismo Iberoamericano, creada per Gabriel García Márquez a Cartagena (Colòmbia), i professor associat a l'Instituto de Empresas (Madrid), l'Institut d'Études Politiques (París) i la Université de Saint Gall (Suïssa). Ha donat conferències i ha impartit cursos en més de vint universitats d'arreu del món.

http://www.francispisani.net/
http://pisani.blog.lemonde.fr/

Participa a