Participants

Emili Teixidor Viladecàs

(Roda de Ter, Espanya, 1934)

Va estudiar Magisteri, Filosofia i Lletres, Dret i Periodisme a la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat en diversos diaris i actualment té una secció al setmanal Presència. Va dirigir i va presentar l'espai de divulgació de llibres Mil paraules de TV3 i, des de fa anys, té un programa sobre llibres a Catalunya Radio.

És un dels especialistes més apreciats en literatura infantil i juvenil, camp en el qual ha publicat títols com: Les rates malaltes (1967), premi Joaquim Ruyra, L'Ocell de foc (1972), En Ranquet i el tresor (1989), premi Pier Paolo Vergerio, Cor de Roure (1994) i L'amiga més amiga de la formiga Piga (1997), premi Nacional de Literatura Infantil.

A més a més és autor de les novel·les Sic transit Glòria Swanson (1979), premi de la Crítica Serra d'Or, Retrat d'un assassí d'ocells (1988) i El llibre de les mosques (2000), premi Sant Jordi de novel·la. En veu alta: escrits per a la ràdio (1998) i Els matins recullen les seves intervencions radiofòniques. El 1992 li van atorgar la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva obra i a l'impuls del foment de la cultura.

Participa a