Participants

Elizenda Ardevol

Elizenda Ardèvol (IN3/UOC)

Elizenda Ardèvol compta amb una formació acadèmica en antropologia social i cultural, i, en l’actualitat, treballa com a professora en el Departament d’Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), on també ha col·laborat com a professora del Programa de doctorat interdisciplinari sobre la societat de la informació i del coneixement.

Doctorada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va dur a terme la seva tesi doctoral sobre antropologia visual i cinema etnogràfic: La mirada antropològica o l’antropologia de la mirada. Es tracta d’una anàlisi de la representació audiovisual de les cultures i una exploració sobre l’ús de la imatge audiovisual en la investigació etnogràfica.

Durant la seva trajectòria professional, ha impartit cursos i seminaris a diverses universitats i institucions culturals espanyoles, i també ha estat visiting scholar en el Centre for Visual Anthropology de la University of Southern California, a Los Àngeles. En l’actualitat, col·labora en el Màster de Documental Creatiu de la UAB, i ha participat com a membre del jurat a diversos festivals de cinema i com a membre del comitè científic a diverses conferències acadèmiques.

Ha realitzat treball de camp entre la comunitat gitana de Granada, a comunitats afroamericanes de Los Àngeles, i als Tribunals de Justícia de Barcelona. Actualment, està duent a terme una investigació sobre Internet, els nous mitjans de comunicació, la sociabilitat online i la cultura cibernètica. També realitza altres tasques relacionades: forma part del Grup d’Estudis Sociojurídics (GRES) de la UAB i ha col·laborat com a investigadora amb el Grup Interdisciplinari d’Investigació a Comunitats Virtuals (GIRCOM) de la UOC. Actualment, col·labora amb diversos investigadors per intentar desenvolupar una línea d’investigació per a interrelacionar dues àrees principals: antropologia de la comunicació i ciència, tecnologia i societat.

Participa a