Participants

Donna Leon

(Nova Jersey, Estats Units, 1942)

Escriptora i professora. Als vint-i-tres anys va abandonar la seva ciutat natal per continuar els estudis a Itàlia. Des de llavors, ha treballat com a guia turística a Roma, redactora publicitària a Londres i professora a Suïssa, l'Iran, la Xina i l'Aràbia Saudita. Viu i treballa a Venècia des del 1981.

És coneguda per les seves novel·les protagonitzades pel comissari venecià Guido Brunetti, personatge central de tota la seva obra i que Donna Leon va crear a principis dels noranta mentre assistia a un assaig al teatre de l'òpera de La Fenice. El resultat en va ser Muerte en La Fenice (1992), que va obtenir el prestigiós premi Suntory a la millor novel·la d'intriga i va ser traduït a més de vint idiomes. Des de llavors, el melangiós comissari Brunetti ha estat protagonista de disset novel·les de misteri.

Juntament amb la música, l'ecologia és la seva gran passió, tema que introdueix a les seves novel·les, com ara a Veneno de cristal (2006), que tracta sobre delictes ecològics a l'illa de Murano.

http://www.groveatlantic.com/grove/leon/leon.htm
http://www.donnaleon.co.uk/

Participa a