Participants

Dmitry Prigov

(Moscou, Rússia, 1940)

Va estudiar escultura a l'Institut moscovita Stroganov d'Arts Aplicades. Als anys setanta es converteix en un dels líders i teòrics del moviment conceptualista de l'art i la literatura russos. Va ser un dels fundadors de l'Escola Moscovita de Conceptualisme.

És autor de diverses obres teatrals com Catharsis, I'm Playing Concertina (1975), The Black Dog (1974), entre altres; ha estat director i actor de nombrosos muntatges escènics com The Mantra of High Russian Culture (1999), Pushkin (1999), The Flight over the Snow-Covered Expanse i d'altres, i com a intèrpret, ha tocat al costat de músics de jazz i de música clàssica en diferents països.

Les seves novel·les, llibres de poemes i assajos sobre literatura, art i cultura han estat traduïts a diferents llengües. Ha obtingut els premis literaris Pushkin i Pasternak. Des de mitjan anys vuitanta ha participat en diferents exposicions individuals i col·lectives arreu del món. Ha guanyat el premi d'Art visual de l'Acadèmica Alemanya d'Art (DAAD) i el primer premi de la Bienalle der Papierkunst (Düren, Alemanya, 1998).

Participa a