Participants

David Grossman

© Michael Lionstar

Considerat un dels escriptors més rellevants de la literatura israeliana contemporània i pacifista compromès, la seva trajectòria ha estat reconeguda amb alguns dels premis internacionals més importants.

Nascut a Jerusalem el 1954, David Grossman és autor de nou novel·les aclamades internacionalment, tres obres de no ficció i una col·lecció de contes, així com una sèrie de llibres per a nens, una òpera infantil i una obra de teatre. Entre la seva bibliografia, destaquen les novel·les Llévame contigo (Debolsillo, 2010), Tú serás mi cuchillo (Debolsillo, 2010), Libro de la gramàtica interna (Debolsillo, 2012), Tota una vida (Edicions 62, 2013), i l’assaig Escriure en la foscor (Edicions 62, 2010). Gran Cabaret (Edicions 62, 2015) és la seva nova novel·la. El seu treball ha aparegut a The New Yorker i ha estat traduït a més de trenta idiomes. 

Grossman ha rebut nombrosos premis literaris internacionals, com l’Eliette Von Karajan, The Marsh Award for Children’s Literature in Translation, el Buxtehuder Bulle, el Sapir, el Brenner, l’Ischia – Premi Internacional de Periodisme, l’EMET, el Geschwister Scholl, l’Albatross de la Fundació Günter Grassi el Medicis. Ha estat distingit com a Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres i el 2013 va rebre el Prix du Meilleur Roman d’Editions Points amb Une femme fuyant l’annonce i el premi a la millor trajectòria professional dela Fundació Calcari.

El seu vessant pacifista ocupa una part molt important tant en la seva vida com en la seva obra. En aquest àmbit, el 2006 va guanyar el Premio per la Pace e l’Azione Umanitaria, el 2007 va ser reconegut amb l’Onorificenza della Stella Solidarita Italiana i el 2010 li va ser atorgat el Premi de la Pau de l’Associació de Llibreters Alemanys.

Participa a