Participants

Carolina López

Directora de Xcèntric i Animac Lleida

Llicenciada en belles arts a la Universitat de Barcelona i en cinema d’animació al West Surrey College of Art and Design de Farnham (Anglaterra). En l’actualitat dirigeix Xcèntric, el cinema del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i Animac Lleida, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya.

Ha comissariat «Metamorfosis. Visions fantàstiques de Starewitch, Švankmajer i els germans Quay», exposició coproduïda pel CCCB (Barcelona 2014) i La Casa Encendida (Madrid 2014-2015) que ha mostrat la feina d’aquests quatre animadors, així com els seus referents en l’art i la literatura, a partir de més de 500 obres originals i 35 pantalles. També ha ideat i programat «Del trazo al píxel, más de cien años de animación española», un projecte que documenta i recupera pel·lícules històriques i independents de tots els temps. El programa de cinema resultant es va estrenar a la gran pantalla del Festival Internacional de Cinema Animat d’Annecy i fins al 2018 recorrerà museus i filmoteques d’arreu del món.

Ha programat regularment per al Festival de Sitges, ArtFutura i Petites Històries del Cinema (MACBA), així com cicles de cinema per a altres festivals, museus i centres d’art. Ha creat peces audiovisuals personals i per encàrrec als Estats Units (on va treballar per a la cadena MTV), el Regne Unit, Itàlia (RAI), Islàndia i Espanya (Canal Plus, TVE, Tesauro Films).

Participa a