Participants

Alexandra Büchler

Directora de Literature Across Frontiers

Alexandra Büchler va néixer a Praga i va estudiar a Grècia i a Austràlia. Viu al Regne Unit des de 1989. És la fundadora i directora de Literature Across Frontiers, una plataforma europea d'intercanvi literari, i també es dedica a la investigació en polítiques culturals, a la traducció i a l'edició.

Ha traduït ficció, poesia, obres de teatre i textos sobre art contemporani i arquitectura, i ha editat sis antologies de contes australians, escocessos, grecs i txecs. És la directora editorial de Transcript – Europe's Online Review of International Writing i de les sèries d'antologies poètiques contemporànies New Voices from Europe and Beyond. També ha editat i traduit en part l'abtologia Six Czech Poets de la mateixa sèrie, dedicada a difondre la literatura de deu països a l'àmbit angloparlant. La darrera d'aquesta sèries està dedicada a Catalunya, editada per Pere Ballart i traduïda a l'anglès per Anna Crowe.

A més, ha traduït al txec autors com J.M. Coetzee, David Malouf, Jeanette Turner Hospital, Gail Jones i Rhea Galanaki, així com la poesia de Patrick McGuinness. Les seves traduccions de textos de no ficció són sobre tot obres dedicades a l'art modernista i l'arquitectura txecs, i han estat publicades per MIT Press, Los Angeles County Museum of Art (LACMA) i la Galeria Nacional de Praga. En l'actualitat està traduïnt a l'anglès un clàssic txec de Jan Weiss per la Central European University Press.

Participa a