Participants

Alex Steffen

Oakland, Califòrnia, EUA, 1968

Alex Steffen ha estat editor executiu de Worldchanging des que va cofundar l'organització el 2003 com la fase següent d'una feina de tota la vida explorant maneres de construir un futur millor.

En molt poc temps, Worldchanging s'ha convertit en la publicació capdavantera en temes de sostenibilitat a Internet, amb uns arxius de més de 7.000 articles escrits per grans pensadors d'arreu del món. Ha jugat un paper important a l'hora de revelar innovacions antigament fosques i idees transgressores, tirant endavant així el moviment de sostenibilitat i ajudant en el creixement de la seva xarxa.

Abans de fundar Worldchanging, Steffen va treballar com a periodista mediambiental en quatre continents (on va escriure sobre molts temes: des del programa del reactor reproductor ràpid del Japó fins a la "Cimera de la Terra" de la ONU a Rio de Janeiro). Aquesta feina el va portar a proporcionar consultes estratègiques a gairebé 50 grups ambientals (sobre temes com el destí d'espècies en perill d'extinció, el futur del "creixement intel·ligent" i la "reformulació" del moviment mediambiental) i molts projectes de previsió (anticipar, per exemple, camins per a una transició de la zona del nord-oest del Pacífic cap a la sostenibilitat, quin aspecte podrien tenir els barris verds del futur, i com impedir l'ús d'armes nuclears).

També va ser president de la junta d'Allied Arts (el venerable grup de suport al disseny urbà de Seattle), és cofundador de Livable Communities Coalition i Fuse Foundation, i ha format part de les juntes o comitès de direcció de nombroses ONG i campanyes. La feina de Steffen als mitjans de comunicació inclou el diari, la ràdio i la televisió, i a mitjan anys noranta va llançar al mercat la revista Steelhead, de curta vida però ben influent.

www.worldchanging.com

Participa a
Neuròtica: Hàbitat L'hàbitat contemporani davant del caos climàtic