Participants

Albert Merino

(Barcelona, 1979)

Videocreador

Albert Merino (Barcelona 1979) és videocreador, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i la Kunsthochschule Berlin Weißensee.

A través d’un llenguatge personal i intimista desenvolupa un ampli imaginari on el vídeo és utilitzat com una eina per intervenir sobre la quotidenietat, a vegades al límit de l’absurd i la ironia. El seu treball engloba diversos gèneres, des de les peces de caràcter experimental, fins la videodansa o el fals documental. També ha col·laborat amb grups teatrals com la Fura dels Baus o Joachim Damm (Fluchtkunst).

Les seves obres s’han mostrat en un gran número de festivals internacionals como Region 0 Latino video festival de Nova York, Traverse Video, al Musee des Abatoirs de Toulouse (2012/13), a Oslo Screen Festival (2012), el Japan Media Arts Festival, Tokyo (2014), Optica Festival, Paris (2010), Now and After, Moscou (2012) FIVA III Buenos Aires (2013)… en el quals ha obtingut diversos primers premis com el ‘Primer premi Videoakt 03 Biennal de Vidaoarte’, ‘Premi Madatac a la millor obra’(2012) ‘1r premi minimaciones LUMEN-EX’(2011), primer premi categoria videoart als festivals Close-up Vallarta (2012), Sassari Film Festival (2013) i BCN Visual Sound entre altres.

Actualment és Membr Artista de l’Académie de France a Madrid a la Casa de Velázquez.

Web Albert Merino
Participa a