Espais permanents

Consultes i Descàrregues

  • 23, 24 i 25 de novembre de 2006

    Navega'm

    Presentació de l'arxiu de la revista a mínima ::

    a mínima:: és un projecte que pretén donar visibilitat a treballs d'artistes i investigadors interessats en la implicació de la ciència i de la tecnologia en la cultura i l'art. Des del 2003 ha generat un gran arxiu documental i ha establert una xarxa de treball entre diferents col·laboradors. El projecte es concreta en forma de publicació impresa editada bimestralment en format de llibre.

    Navega'm es basa en petits recorreguts a base de rutes senzilles a través de les quals el públic tindrà accés a bona part dels articles i les obres que han estat publicats en a mínima:: . El públic assistent a aquesta edició de NOW podrà consultar tot l'arxiu (tant la publicació en paper com la documentació en línia) i recórrer quatre petits itineraris de lectura proposats per artistes i teòrics vinculats al projecte.

     

     

  • 21 i 22 d'abril de 2006

    Arxius Sonoscop - Orquestra del Caos

    Selecció de l'arxiu Sonoscop sobre un segment de l'espectre electromagnètic que, sense ser audible, té una importància especial per a la creació sonora: les ones de radiomicroones. La selecció està integrada per tres tipus de treballs basats en el procés de descodificació digital que permet fer-los audibles. Obres artístiques pensades per a la radiodifusió, com les que han creat Ernst Jandl, Roz Cheney, Steve Roden o Darren Copeland; treballs artístics basats en el tractament digital de sons procedents de les microones, com els de Tod Dockstader, Disinformation, Javier Ariza i Stephen McGreevy, i també una mostra dels sons generats per la recerca astronòmica, amb material provinent de la NASA, del Marshall Space Flight Center de Huntsville i del projecte Cassini RPWS.

  • 29, 30 de novembre i 1 de desembre de 2007

    Radio Art - Orquestra del Caos

    "Radio Art" és una exposició interactiva d'art radiofònic i sons de l'espectre electromagnètic.

    Conté les col·leccions següents:

    1. Radio Astronomy: una selecció de treballs presentats en el simposi de l'Acoustic Space Lab (agost del 2001), que va tenir lloc als boscos de Letònia occidental, a Irbene, al peu d'una antena radioastronòmica de 32 metres de diàmetre, construïda i operativa en el període soviètic.

    2. Art Radiofònic: una selecció, realitzada per Ferran Cuadras, de treballs electroacústics per ser emesos a l'espai radiofònic per freqüència modulada.

    3. SoundRadioDoc: una documentació en línia sobre art radiofònic.

  • 25, 26, 27 i 28 de març de 2009

    Atles de l'espectre electromagnètic

    Un projecte de José Luis de Vicente i Irma Vilà
    Coproducció amb l'AV Festival, Anglaterra

    Poques vegades parem atenció al que passa en l'espai radioelèctric, tot i que no podríem viure sense ell. De la telefonia mòbil fins a l'aviació, passant per Internet, ràdio i televisió, cada cop més coses depenen d'aquesta franja de l'espectre electromagnètic. L'Atles de l'Espectre Radioelèctric és una instal•lació interactiva que representa visualment l'estructura i topologia d'aquest espai invisible, l'assignació d'unes freqüències per els diferents protocols de comunicació i les intervencions culturals, científiques i artístiques que hi existeixen en l'actualitat.

     http://www.spectrumatlas.org/