Activitat

de 12 a 23 h

ZOOMVI. Festival de Realitzadors de Videoclips

El CCCB presenta «Zoomvi. Festival de realitzadors de videoclips de Catalunya» els dies 1 i 2 d’abril de 2011, una coproducció entre el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el Centre d’Art Cal Massó de Reus i l’Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot. El festival, que tindrà lloc simultàniament al CCCB, Reus i Olot, a través de l’ANELLA CULTURAL, s’adreça als creadors i amants del videoclip i vol mostrar, a través de la seva programació, la llibertat creativa que ofereix aquest format.

El festival proposa diferents formes d’apropament a aquest gènere audiovisual: la projecció dels videoclips finalistes del 2010 i del documental Bankrobber.doc, la presentació de projectes de videoclips i una batalla de videoclips. A més, Zoomvi convida el CCCB als concerts, el divendres 1 d’abril, de Le Petit Ramon i El Chico Con La Espina En El Costado i a un concert final de Myriards on es generaran videoclips únics i irrepetibles a partir del muntatge d’imatges a temps real per Asmatik.

Zoomvi ofereix algunes de les seves activitats en directe a les tres ciutats gràcies a l’Anella Cultural i la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya: la presentació de projectes, la projecció dels finalistes del 2010, la batalla de videoclips i el lliurament de premis. El segon dia del festival, el 2 d’abril, Zoomvi organitza una jornada de trobada de realitzadors de videoclips, per posar en comú experiències i fer un intercanvi de bones pràctiques.

«Zoomvi. Festival de realitzadors de videoclips de Catalunya» és una oportunitat per conèixer de prop un gènere audiovisual estendard de la llibertat creativa. El festival ens vol apropar al videoclip com una peça arriscada i experimental que sovint esdevé un referent en altres sectors audiovisuals. En un moment en què Internet i les TIC han generat l’aparició de nous formats audiovisuals que treballen a cavall entre la música i el vídeo, Zoomvi ens convida a revisar aquest gènere en efervescència.

 

Programa


Divendres 1 d’abril


19.00 h Projeccions finalistes 2010

20.00 h Presentació documental Bankrobber.doc

21.00 h Concerts

 

Dissabte 2 d’abril


Tot el dia instal·lacions:

Retrospectiva de Luis Cerveró

Sonnesnat de Kenneth Russo

12.00 h Jornada de trobada de realitzadors

Intercanvi de bones pràctiques

18.00 h Presentació de projectes

19.30 h Projecció finalistes 2010

20.30 h Batalla videoclips

22.00 h Lliurament de premis

 

Zoomvi

Més informació: www.zooomvi.net



Crèdits

Organitza
ZOOMVI FESTIVAL, Ajuntament d'Olot, Ajuntament de Reus, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Col·labora
Anella Cultural