Activitat

Taller per a joves. La mirada salvatge

Tens entre 15 i 18 anys? Fas vídeos amb el mòbil i el llenguatge audiovisual s’ha convertit en un llenguatge indispensable per a tu? Vols construir el teu propi relat entorn a la sexualitat amb una mirada transgressora, optimista i conscient?

La mirada salvatge pretén establir aquest diàleg amb un grup de participants que haureu de construir les vostres respostes a aquestes qüestions a través d’imatges que creareu vosaltres mateixos. Sense límits, sense censura, intentant articular un tema controvertit, la sexualitat. Ho farem a partir de Comizi d’amore, una pel·lícula documental que Pier Paolo Pasolini va dirigir el 1965 seguint la seva obsessió per conèixer l'opinió dels italians sobre la sexualitat, l'amor i la moral. L’obra de Pasolini no només va suposar una nova manera de pensar el cinema, sinó una autèntica revolució (en tots els sentits del terme). És des d’aquesta perspectiva revolucionària des de la qual observa la societat que l’envolta i des de la que planteja el tema de la sexualitat.

METODOLOGIA

De l’1 al 5 de juliol, de 10h a 14h. TALLER INTENSIU. Al CCCB

El nostre objectiu és proporcionar-vos eines tècniques i teòriques a fi que, mitjançant el desenvolupament d’un pensament crític, cadascú elabori els seu relat. També facilitarem els aspectes tècnics necessaris per a la construcció de la vostra pel·lícula i una consciència de l’apoderament que això suposa per a qualsevol ciutadà. 

De juliol a setembre. CREACIÓ DE LES PEL·LÍCULES. Diversos llocs d’estiueig dels participants

Cada participant, a partir d’aquesta setmana intensiva de feina, treballareu en la vostra pel·lícula durant els mesos d’estiu. Els responsables del taller faran amb vosaltres una feina de tutorització de la pel•lícula que estigueu creant, tractant que setmanalment pugeu contingut als vostres comptes de YouTube per poder anar discutint amb vosaltres l’enfocament que li esteu donant.

Dissabte 7 de setembre, a les 18h. PRESENTACIÓ PÚBLICA DE LES PEL·LÍCULES. Al CCCB

Es farà un visionat públic de les peces creades pels joves que participeu al taller, donant més entitat a la feina feta mostrant-la en un esdeveniment públic.