Activitat

Dissabte 05 Juny, 19:00

WAR DON DON de Rebecca Richman Cohen

Fora de programa

Sessió dins la 18a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

 

War Don Don fa el seguiment del controvertit judici d’Issa Sesay, comandant en cap del rebel Front Revolucionari Unificat (RUF), al Tribunal Especial per Sierra Leone, on es jutgen els crims comesos durant els deu anys de guerra civil (del 1992 al 2002). El documental compta amb un accés sense precedents a les diferents figures que intervenen en el tribunal, amb testimonis tant de la fiscalia, com de la defensa, les persones víctimes del conflicte i les acusades, incloent-hi Issa Sesay.

El documental és el resultat de més de tres anys de treball de la directora nord-americana Rebecca Richman Cohen, amb l’objectiu d’oferir una visió des de dins sobre les complexes qüestions morals, polítiques i legals que sorgeixen en l’intent de reconstruir les nacions esquinçades per la guerra i obrir així un debat profund sobre el futur de la justícia penal internacional.

 

Després de la projecció, el debat:

Justícia de transició: el judici del RUF al Tribunal Especial per Sierra Leone

Amb Rebecca Richman Cohen, directora del documental i experta en dret penal internacional, i Solomon Moriba, portaveu del Tribunal Especial per Sierra Leone.

Modera: Óscar Mateos, professor de la Universitat Ramon Llull, ha estat investigador sobre conflictes africans de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB (2002-2006) i professor de la Universitat de Sierra Leone (2006-2008).

 

Fitxa tècnica:

War Don Don, Rebecca Richman Cohen, Sierra Leone – EUA, 2010, 83’, VOSE

Fotografia: Nadia Hallgren i William Charles Moss
So:
Scott Guitteau
Muntatge:
Francisco Bello
Música:
Max Avery Lichtenstein