Activitat

Trŕfic 07

Experičncia fotogrŕfica

ACTIVITATS

1. Tallers de Fotografía TF07. Martin Weber i Pep Bonet.
21 a 25 d'octubre

Dirigits a fotògrafs de nivell avançat o professional, aquests tallers combinen les sessions de classe amb el treball de camp. Enguany comptem com a tutors amb Martin Weber i Pep Bonet. Tots dos encarregaran als 12 participants de cada taller un projecte per desenvolupar durant els cinc dies d'activitat.

Organitza: Centre de Fotografia Documental de Barcelona i Al-liquindoi Talleres de Fotografia

Tancada la inscripció.


2. Projecció Pep Bonet

Dimarts 23, 20 h, Hall

Pep Bonet (Mallorca, 1974). Als 23 anys s'instal·la a Amsterdam per dedicar-se a la fotografia, i actualment té l'estudi a Santanyí, Mallorca. Ha obtingut nombrosos premis, com el FotoPres (2003), guanyador de la beca W. Eugene Smith de fotografia humanística (2005). El 2007 ha rebut el World Press Photo (categoria Esports) amb un reportatge sobre una lliga de futbol d'amputats a Sierra Leona.

Organitza: Centre de Fotografia Documental de Barcelona i Al-liquindoi Talleres de Fotografia


3. Projecció Martin Weber

Dimecres 24, 20 h, Hall

Martín Weber va néixer a Xile el 1968, és argentí i actualment viu a Brooklyn, NY. Ha obtingut alguns dels premis i beques més prestigiosos de la fotografia internacional, com el Guggenheim Fellowship el 1998, dues beques de la Hasselblad Foundation (1999 i 2001), la beca Prince Claus el 2004 i la beca No Strings Foundation el 2005.

També ha exposat el seu treball a tot el món: Museum of Fine Arts de Houston, Texas; International Center of Photography, Nova York, entre d'altres.

Organitza: Centre de Fotografia Documental de Barcelona i Al-liquindoi Talleres de Fotografia


4. Trobada professional WHO IS WHO?

Dijous 25, 18 h, Auditori

L'acte Who is Who a Barcelona vol ser un lloc de trobada per a totes les entitats, col•lectius i associacions que gestionen, produeixen i difonen fotografia a la nostra ciutat. Un esdeveniment on el sector de la fotografia s'autopresenta donant a conèixer els seus objectius, activitats i inquietuds en relació a la fotografia a Barcelona.

Organitza: Photographic Social Vision i Fotocoleccionista.com


5. lafotobcn projecta: MIRADES. Tres Camins Singulars.
Amb fotografies de Mireia Comas, Oriana Eliçabe, Lourdes Segade.
Divendres 26, 20 h, Auditori

Mirades. Tres camins singulars ens condueix a través dels camins de tres fotògrafes que ens mostren la seva visió sobre temes de compromís social: el Marroc, el moviment okupa i l'immigració integren el treball de M. Comas; L. Segade presenta un tema de Txernòbil i els seus reportatges sobre Maternitat; i O. Eliçabe intenta mostrar, a través del hip-hop de Cuba, Bolívia i l'Argentina, la realitat social que es viu en aquests països.

Comissària: Anna de Quadras
Organitza: Centre de Fotografia Documental de Barcelona


6. Projecció TRAFIC.
Divendres 26, 22 h.

El cotxe és símbol de la civilització global, que ha modificat l'entorn i els hàbits de vida. Els fotògrafs que presentem el tenen en el rerefons de les històries, tot invitant a imaginar alternatives.
Fotografies de: Clemente Bernad, Edward Burtynsky, Gerardo Custance, Carlos Pérez Siquier, Txema Salvans, Joan Tomás i Txema Yeste.
Comissària: Laura Terré
Organitza: Centre de Fotografia Documental de Barcelona


7. Instal·lació LA CIUDAD POSIBLE...

Divendres 26, tarda i Dissabte 27, tot el dia, Hall

Instal.lació interactiva de Lucia Pizzigoni. La fotògrafa ens convida a crear una ciutat a partir de fragments: un gran mosaic amb fotos de la artista a les què s'hi afegiran les imatges que es rebin per correu electrònic o que s'entreguin al punt de descàrrega, al propi CCCB, els dies 26 i 27.

Participeu-hi enviant les fotos a: trafic@lafotobcn.org

Organitza: Centre de Fotografia Documental de Barcelona


8. Projeccions NON-STOP.
Divendres 26, tarda, Dissabte 27, tot el dia, Hall

Audiovisuals, en projecció contínua, del Centre de Fotografia Documental de Barcelona i dels següents col•lectius: NoPhoto, Pandora, Photo Bipolar i Photographic Social Vision.

Inclou treballs de:
NoPhoto: Jonás Bel, Matías Costa, Iñaki Domingo, Paco Gómez, Jorquera, Carlos Luján, Juan Millás, Eduardo Nave, Tanit Plana, Eva Sala, Juan Santos, Carlos Sanva, Marta Soul, Juan Valbuena.
Pandora: Sergi Cámara, Gemma Doménech, Tatiana Donoso, Ana García Novoa, Héctor Mediavilla, Fernando Moleres.
Photo Bipolar: Rafael Arocha, Walter Astrada, Nicola Belillo, Lourdes De Vicente, Anna Gasulla, Tanya Habjouqa, Gerda Kochanska, Jukka Onnela, Pablo Rodríguez, Luca Tronci.
Photographic Social Vision: Ariadna Arnés, Mireia Bordonada, Lídia Carbonell, Miquel Dewever, Ana Belen Jarrín, Núria López Torres, Antoine Passerat, Agatha Skowronek.


9. Interactius CONTRACORRENT.
Divendres 26, tarda, Dissabte 27, tot el dia, Hall

Internet guanya terreny en el món de la fotografia, afiançant-se com un dels mitjans més efectius per fer una difusió massiva dels treballs d'autors novells (fotoblogs, fòrums, pàgines personals, etc.) i de fotògrafs de renom. A Contracorrent es viatjarà pels webs més interessants que hi ha a la xarxa, de la mà d'experts internautes.

Organitza: Centre de Fotografia Documental de Barcelona


10. Visionats PORTFOLIS. Dissabte 27, tot el dia, Sala de grups

Aquesta és una oportunitat per a fotògrafs joves o novells de mostrar un projecte fotogràfic a reconeguts professionals de la imatge (editors gràfics, galeristes i fotògrafs). En aquesta ocasió comptem amb la participació de
David Airob, Pepe Baeza, Pepe Fontdemora, Darius Koehli, Christian Maury, Silvia Omedes, Joan Sánchez, Laura Terré i Mariano Zuzunaga, que analitzaran i comentaran els treballs d'aquells fotògrafs que s'hagin inscrit previament.

Inscripcins fins al 10 d'octubre a: portfolis@lafotobcn.org

Organitza: Centre de Fotografia Documental de Barcelona


11. lafotobcn projecta: Consuelo Bautista. Dissabte 27, 20 h, Auditori

Consuelo Bautista ens mostra sèries treballades intensament fora del marge que l'imposa la premsa i amb les quals ha experimentat interdisciplinàriament amb altres arts. Els temes la obliguen a viatjar constantment i també a fotografiar de forma conscient Barcelona.

Organitza: Centre de Fotografia Documental de Barcelona


12. Festa TRAFIC FotoVideo i Música DJ's, Dissabte 27, 22 h, Hall

Una selecció de les millors imatges que presentem a TRAFIC, acompanyades de bona música, d'una copa i de tots vosaltres són els ingredients principals d'aquesta festa, animada per un vídeo DJ. La nova experiència fotogràfica de Barcelona vol agrair així a participants i públic assistent la bona acollida a totes les activitats al CCCB.

Organitza: Centre de Fotografia Documental de Barcelona


13. Presentació Publicació: Ver-Mut "A LOS INVISIBLES"
. Diumenge 28, 14h, Hall

Vermut - presentació del projecte de la fotògrafa Consuelo Bautista: una publicació sobre la immigració a les fronteres del sud d'Espanya, amb fotos de l'autora i textos inèdits de diferents pensadors (edició única i gratuïta).

Un projecte personal de Consuelo Bautista
amb el suport del Centre de Fotografia Documental de Barcelona


14. Vine i Mira. Mini Cicle de Cinema al Voltant de la Imatge.
Diumenge 28, de 12 a 21 h, Auditori

En plena eclosió dels meta-media i de l'interminable tràfic d'imatges que implica, rescatem alguns títols sobre les paradoxes i aspectes incòmodes de la fotografia.

12.00h. Death Watch, de Bertrand Tavernier
15.00h. Blow Up, de Michelangelo Antonioni
17.00h. Amateur, de Krzysztof Kieslowsky
19.15h. Peeping Tom, de Michael Powell

Comissari: Isaac Monclús
Organitza: Centre de Fotografia Documental de Barcelona

Crèdits

Organitza
Centre de fotografia documental de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura Contemporŕnia de Barcelona, Photographic Social Vision
Suport
Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona - ICUB, Grafica, EGM, Grup Casanova
Altres crèdits:

Participants: Photographic Social Vision, Al·liquindoi, Nophoto, Pandora i altres col·lectius.