Activitat

Súper-8, Petit gran format

Projecccions, instal·lacions i concert.

 

L'abril del 1965 Eastman Kodak va introduir al mercat una nova i millorada versió del format 8 mm que va anomenar «Súper-8». Un format humil, pensat per rodar home movies, però amb el qual grans artistes han trobat el seu millor mitjà d'expressió, ja sigui per la seva facilitat d'us, la seva estètica o simplement perquè és el format cinematogràfic més barat. L'obra recent d'autors (mostrada a Xcèntric) com ara Jem Cohen ens recorda que el format continua viu. Les pel·lícules i les insta·lacions interactives d'aquesta mostra celebren l'amateur, pop i familiar, per una banda, i el cinema «amb majúscules», per l'altra.


El cicle Súper-8, PETIT GRAN FORMAT, que té lloc a l'auditori i el vestíbul del CCCB presenta en primícia a Espanya MOBILESKINO (Basilea) i LOS SUPEROCHEROS (Amsterdam). El jove col·lectiu suís Mobileskino instal·larà els seus originals jocs interactius, creats completament en súper-8. Los Superocheros presentaran una actuació musical que integra pel·lícules «orfes» en súper-8 en un espectacle creat en exclusiva per a Xcèntric.
Programa de projeccions a l'auditori:


Dijous 8 de desembre, 20 h.
Panorama internacional
Experiments formals d'una selecció de destacats autors internacionals.
Madame Winger Makes a Film: A Survival Guide for the 21st Century, Helen Hill. Ofrenda, Claudio Caldini. Gisele Kérozène, Jan Kounen. Firefly, John Porter. Les Sorties de Charlerine Dupas I: L'été, Joseph Morder. With Wind and White Clouds, Dónal O'Céilleachair. Trio, Stan Brakhage. Alicia, Lewis Carroll y el tiempo, Daniela Cugliandolo. 4x8x3, Chris Kennedy. October 25th and 26th, Kika Thorne. Tandem: faux-raccords, Ricard Colas i Martin Gracineau. Stadt in Flammen, Jürgen Reble. Tabula rasa, Peter Tscherkassky.


Divendres 9, 21 h.
Derek Jarman
Derek Jarman va trobar en el súper-8 el seu aliat per a les seves pel·lícules més lliures.
Projecció d'In the Shadow of the Sun, acompanyada del curt T.G.: Psysic Rally in Heaven.


Dissabte 10, 20 h.
Ernesto Baca
Samoa, Ernesto Baca, 2005, 64 min


Diumenge 11, 18.30 h
Els experiments formals d'una selecció d'autors espanyols
El cine amateur, José Ernesto Díaz-Noriega. Súper 8, David Domingo. Arena, Juan Bufill. La Boucle, Virginie Manuel. Photomatons, Eugeni Bonet. Bloodfilm, Marcel Pey. Fragmentos, primera impresión en S8, Oriol Sánchez. El Jurado, José Ernesto Díaz-Noriega. Psychedelic Light Show, Albert Alcoz. Copy Scream, Oriol Sánchez. 22arroba, Maxi Viale. For / Against, Eugènia Balcells. Dramatis Personae, Pere Ginard i Laura Ginès. Brutal Ardour, Manuel Huerga.Altres activitats al HALL
Dies 8, 9, 10 i 11, de 18 a 22 h
(Entrada gratuíta)


Mobileskino: High Noon & other games
Jocs interactius en súper-8 amb l'estètica dels primers videojocs. Les obres d'aquesta instal·lació se situen en un espai entre el mitjà digital i l'analògic, el professional i l'amateur. Aquests treballs s'han mostrat en galeries d'art i festivals de cinema i és la primera vegada que s'exhibeixen a Espanya.

Pantalla Scopitone

Des de les primeres pel·liculetes musicals als més recents videoclips rodats en súper-8.

Marató súper-8

Souvenir, Manuel Huerga, 1985, 65 min
En la ciudad, diversos autors. 1977, 60 min,
Glitterbug, Derek Jarman, 1994 60 min
Selecció de curtmetratges d'autors com ara Pablo Morales, Pere Ginard i Laura Ginès o Ignasi Julià.

Open Screen

Porta les teves bobines! Cinema domèstic i de creació projectat en súper-8. Obert a tothom.


 


I també:


Dissabte 10, 21 h.


ESPECTACLE AUDIOVISUAL. Los Superocheros Pinchapelis extraordinarios
Els artistes Jonathan Brown (Amsterdam) i Daniel Perillat (Empordà) acompanyen les seves originals projeccions de cinema orfe amb música en directe, composta per a l'ocasió.


Espectacle no recomenat per a menors de 18 anys!!!!

Participants
Director:
Mobileskino, Los superocheros
Temes
El present continu, L'espectre electromagnètic, Ciència Oberta, Partícula Psi, Art Ara, Factor Eco, Cultura Emergent, Ciberesfera, Nou Activisme
Espai CCCB
Auditori
Material addicional
Programa (191 KB)
Arxius multimèdia

Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Col·labora
Revista Butxaca, Maumaubarcelona.com
Altres crèdits:
Pro Helvetia. Schweizer Kulturstiftung.