Activitat

Dissabte 02 Abril, 18:00

SOY CÁMARA. El programa del CCCB (9)

# Apropiaciones

El pròxim dissabte 2 d'abril a les 18.00 h a La 2 de Televisión Española s’emet "Apropiaciones",  quart capítol de la segona temporada de SOY CÁMARA.

També podreu veure el programa en el web de la 2 de TVE i en el del CCCB.

"Apropiaciones"
se centra en les obres d’art realitzades a partir de materials preexistents, des de Duchamp, Warhol i Guy Debord fins el vídeo i el cinema experimental dels últims anys.

"Apropiaciones" reuneix fragments escollits de més de seixanta obres audiovisuals -la major part de les quals van ser presentades a Xcèntric, la programació estable de cinema experimental del CCCB-, així com declaracions d’artistes i teòrics de diferents països, com Peter Tscherkassky, Harun Farocki, Eugeni Bonet, De Val i Antoni Pinent.

A través de dotze breus capítols, ofereix diversos exemples de collage audiovisual i d’obres de creació realitzades a partir de materials aliens, sobretot en l’àmbit del cinema experimental, així com declaracions d’alguns dels seus autors. El programa promou la reflexió i el debat sobre qüestions com la possible legitimitat d’utilitzar materials aliens a una obra artística, la conciliació dels drets d’autor i la lliure circulació de les imatges, la distinció entre apropiació creativa, cita audiovisual i plagi, etcètera.

 "Apropiaciones" és la primera col·laboració de CANADA, un col·lectiu amb prestigi internacional gràcies sobretot als seus videoclips, i Juan Bufill, creador i guionista del programa "Arsenal" de TV3 (1985-1987).

Participants

Guió i direcció: Juan Bufill i CANADA

Temes
El present continu, L'espectre electromagnètic, Ciència Oberta, Partícula Psi, Art Ara, Factor Eco, Cultura Emergent, Ciberesfera, Nou Activisme
Arxius multimèdia